You are using a browser which is not compatible with CSS. Because of this, it is possible that our website may not appear correctly in your browser. We apologise for the inconvenience, and recommend you upgrade your browser to one which is compatible with CSS.

Banner

Kalender

15/05/2012             Zet je straat in de bloemtjes
17/04/2012 14:00u Vergadering buurtcomité
27/05/2012 14:00u Historische wandeling Rondom 't Veer

15/12/2012 18:00u Kerstevent, Dobbelhuizen 28:

Vooraleer we de eindejaarsfeesten induiken feesten we eerst met de buurt!

Op zaterdag 15 december om 18 uur.
Een hap, een gluhwein, een chocomelk of een meer pittig drankje.


Iedereen welkom!
Kerstevent 


Opnieuw het moment om je buren te ontmoeten ! Zorg dat je er bij bent.


24/03/2013 14:00u Historische wandeling

Onze activiteiten

Historische wandeling Rondom 't Veer :
De historische werkgroep van het buurtcomité lanceert een fraaie wandelgids in de buurt. Het boekje is voorgesteld als een historische rondwandeling langs 18 bezienswaardigheden.
Historische verhalen, oude en hedendaagse foto’s en achtergrondinformatie geven de wandelaar een beeld van de rijke geschiedenis van de buurt rondom ’t Veer die van oudsher geprangd ligt tussen de Dijle en de muren van het vroegere Thaborklooster en het huidige Scheppersinstituut. Veel is verdwenen, maar tal van sporen brengen de geschiedenis van deze buurt terug tot leven.
De wandelaars maken kennis met de schippers en lijntrekkers op de Tichelrij, lezen over de scheepswerf op ’t Veer, zoeken naar de sporen van de Oude Melaan en vinden de originele locatie van de eeuwenoude pieta ‘Noot Gods’. Tientallen herbergen, voor de dorstige schippers en stoelenmakers, gingen verloren.
De mooie publicatie is het resultaat van een samenwerking tussen buurtcomité Rondom ’t Veer en Mechelenbinnenstebuiten vzw. Buurtbewoners en stadsgidsen pluisden samen de archieven uit, interviewden de oudste bewoners en doorzochten kelders en zolders. Dit initiatief mocht snel op veel bijval rekenen. De cafés in de omgeving sponsoren de wandelgids. De Koninklijke Gidsenbond Mechelen steunt eveneens het project. Het Stedelijke Archief Mechelen, de Regionale Beeldbank, de Stedelijke Musea en tal van particulieren leverden foto’s en documentatie.
Heb je aan deze wandelgids niet genoeg dan kan je inschrijven op een door Mechelenbinnenstebuiten vzw begeleide wandeltocht. Zij geven een rondwandeling op zondag 24 maart 2013, vertrek aan de Kraanbrug om 14 u